Sunday, October 18, 2009

Akhirnya...


Akhirnya... babah teringat masa mula2 posted kat miri... babah selalu berseloroh dengan rakan sekerja kat kompeni... "Satu hari aku beli mercedes buat pi makan kat 'cafe'!!!" ... tak sangka plak jadi kenyataan... (moralnya, buat lawak benda yang baik2, insyaAllah jadi kenyataan, hehehe...)

Babah & ibu at first nak cari & plan nak beli honda yang lama yang boleh dibeli secara tunai... (kenapa honda? sebab, ibu pas operate aritu berpeluang drive honda kawan babah. Kawan babah balik raya, tinggal honda dia kat rumah).. malas nak loan bank, sebab nak pakai dalam miri ni ja... Nak beli baru, sayang plak nanti kereta cepat karat kena angin laut china selatan...
Alkisah, masa pi survey honda terserempak dengan maf51 ni... dipendekkan cerita, ibu suka... dah ibu suka, babah pun 2 kali suka... harga dia pun lebih kurang honda ja... akhirnya, maf51 pun dibawa balik ke rumah, bertambah sorang lagi ahli keluarga... kebetulan plak betty dengan adik dah pi sekolah lepas raya aritu, so lega la sket... tak yah pi hantar 'depa' dua pakai moto... rezeki anak2, alhamdulillah... bila ditanya anak2 pasal maf51, apa depa jawab?.."hmm... selesanya..." dan 'depa' paling suka kat bumbung maf51 yang boleh 'berlubang' ...

4 comments:

aKu & oKtObEr said...

waa..best 2...huhu
siap bmbung b'lubang lg =)
tp maf 51?
adakah utk mafia??
atau adakah sekadar kebetulan?@_@
=D

~akuni~ said...

Tahniah! Tu dia... boleh lunjog kaki no....

laily said...

pergh....ble tumpang ke???takpernah lagi nie naik keter bumbung "berlubang"....eeheheh

sendal jepit said...

nujmpang liwat saja nih...