Monday, August 18, 2008

Lagi cerita check-up

Pagi tadi pegi check-up baby... kali ni dengan doktor yang kami 'terpaksa' pilih untuk Is bersalin nanti... Doktor ini bernama Roland D Mattu, ( D tu untuk DOM, sebijik macam nama tok wan Is, iaitu nama bapak kepada bapak mertuaku... hehehe) at first aku ingat dia ni Indian, rupa-rupanya orang sarawak. He is well known as the best gynae kat Miri, Columbia Asia. Seperti dijangka... mahai nak mampuih! Doktor ni amik BP dengan scan ja, RM120..! Dasat tu... tapi, nak kata apa... tak kata apa la... perit ja rasa poket...

Doktor favourite kami, Dr. Aida bersalin la plak.. so, pikir punya pikir... go ahead la dengan Dr. Roland ni... so, this final month check-up, memang dengan dia ler... perghh... expected delivery date is on the 12th of September... expected newborn's weight is 3kg++... boleh tahan besar tu...

Kan best kalau bersalin boleh claim insurans... nak claim company tak leh... nak pi hospital company pun susah, macam2 cerita seram ada... korang paham2 je lah kan... sebab tu ler aku dengan Is sanggup habis duit pi private hospital... lagipun, aku yang nak kena ulang alik pi mai pi mai uruskan segalanya... kat private hospital anytime aku boleh terjah...

Hmmm... dunia, dunia...

3 comments:

Anonymous said...

mmg camtu...skrg semuanye duit...takpe berabih sket janji dapat keselesaan dan dipermudahkan segala urusan...semoga selamat semuanya tak kesah le bb boy ke girl janji mummy n baby sihat :)

-laily-

Aggmuqry said...
This comment has been removed by the author.
Kak Ni said...

Qim,

Beranak lambat satu hari kalu... dapat lah sama birthday dengan Kak Ni... heheheh...