Thursday, October 09, 2008

Lagi gambar raya...



Sambut raya sendiri ja kami buat kedua kalinya... (Tahun depan, babah nekad nak balik raya kat kampung, insyaAllah)... Baju raya kami tak bertema tahun ni, main belasah ja... so, kira tema tahun ni tema belasah lah... gambar kat atas tu masa tengah breakfast, ibu yang jadi photographer, lagipun ibu tengah berpantang so, babah dengan anak-anak ja lah yang bedal pulut2, lemang2, ketupat2, kelupis2 dan segala kek lapis, kek kukus, kek coklat & biskut raya yang ada... kat sini yang glamer kelupis, pulut macam ketupat orang kita yang dibungkus dalam sejenis daun yang bernama ...erk.. entah.. kelupis kot? Yang bestnyer, semua juadah disponsor oleh kengkawan & pengasuh anak-anak... kami cuma ready air sirap ja, kekekeke.... rezeki Allah, mungkin diorang kesian kat babah sebab tak sempat nak prepare apa2 pasai sibuk dengan kelahiran baby firzanah... apa2 pun alhamdulillah... sekurang-kurangnya dapat jugak merasa suasana raya dengan kehadiran pulut2, ketupat2, lemang2 dan kelupis2 serta kek-kek dan biskut raya tu... tak lupa kepada nasi minyak yang menjengah pintu rumah kami di pagi raya... terima kasih kat along zainab (pengasuh anak2)...

2 comments:

~akuni~ said...

Tu kira tema lar tu 2 beradik warnanya sama gitu...

Sedap ek dpt mkn segala jenis kek sarawak yg mmg unik tu...

Yati nak buat gena dah... mmg kena sabag byk2.... pantang betoi2 tau, supaya tidak menyesal di kemudian hari... take care ok...

aLoNg aYuNie said...

laa xblk raya ke??? ingat kan blk...
xpe laa raya kat memana pon.. janji dpt bersama keluarga tersayang.. best ek Kim.. dh 3 anak hang...