Thursday, September 21, 2006

Saudaraku... renungkanlah...

Kali ni aku nak kongsikan satu email yang aku terima.

Ya Allah selamatkan kami dunia akhirat...matikan kami saat iman kami paling tinggi YA ALLAH!! Mudah-mudahan ianya tak akan diluluskan... Bertindaklah sebelum terlambat. Bahaya IFC di antaranya ialah Bangsa2 lain yang bukan beragama islam di Malaysia menuntut supaya :

1. Peruntukan yang diberi oleh kerajaan kepada masjid, diberi sama kepada agama mereka yakni kuil, tokong, gereja dll. ( bermakna. ada mesjid Negeri ada juga tokong Negeri, kuil Negeri, gereja Negeri. Imam masjid dpt elaun... sami dpt elaun, paderi dpt elaun )

2. orang islam dibenarkan berkahwin dgn bkn islam TANPA pasangannya memeluk agama islam, dan orang islam DIBENARKAN KELUAR islam untuk berkahwin dgn bkn islam( MURTAD ). ( PERSAOLANNYA NAK NIKAH KAT KADI KE KAT SAMI KE, PADRI KE ? halal darah orang murtad hadith sahih).

3. Anak orang islam tidak boleh diislamkan sebelum berumur 18 thn. Dan ia bebas memilih agamanya selepas 18 thn. ( bermakna kita tak boleh AZAN KAN anak kita selepas lahir, tak boleh ajar anak kita mengaji quran tak leh ajar sembahyang, takleh ajar pose.. lps 18 thn dia pasti pilih agama BLACK METAL. NABI BERPESAN: TERPUTUS LAH HUBUNGAN DUNIA ANAK ADAM SELEPAS MATI MELAINKAN 3 PERKARA. AMAL SOLEH, SEDEKAH JARIAH, DOA ANAK YANG SOLEH. Haa... boleh ke anak agama Black Metal doa kat kita...?4. Wang kutipan zakat fitrah harus diagihkan kepada semua agama dan bangsa.( zakat fitrah dikutip daripada orang islam je.. yang hampa nak sekali pasal? Hampa kutipla sendiri... yahudi betoi.. ( ALLAH BERFIRMAN: AGAMA KAMI HAK KAMI, KAMU DENGAN AGAMA KAMU...) KAMI TAKLA KACAU AGAMA KAMU.. BUAT LA TOKONG BANYAK MANA PUN, BAWAH POKOK BESAR, TEPI JALAN, DLM GUNUNG, SAMPAI TUTUP JLN BILA MUSIM THAIPUSAM, BERIBU POLIS ISLAM DOK JAGA.., LAGI TOLONG KAT HAMPA.. ( kalau ceramah agama beribu polis dok sembur ayaq... ).. Dan banyak lagi perkara yang depa nak gangu hak umat islam di Negara Malaysia ni.. kalau nak keterangan lanjut call no tel kat bawah nanti...

Wahai saudaraku...! dunia dah nak kiamat.. diantara tanda2 kiamat.. Allah akan mematikan ulama2, akan menarik rasa gerun org kafir terhadap orang islam dan mencampak kan kehati org islam rasa gerun terhadap orang kafir, kebenaran dilihat kebatilan dan kebatilan dilihak kebenaran, muzik bermaharaja lela, artis disanjung ulama dihina, takut menegah kemungkaran berani menghalang kebajikan, ibubapa bertuan kan anak, harta> negeri beredar dikalangan sendiri dan mcm2 lagi ( mls nak habaq kot ada yg salah paham )Palestin kena godam, pasal arab tak habis2 perang saudara puak sunnah ngan syia'h... kita yang kat sini takan takleh ambik pengajaran kot... jgn dok sibuk mawi la... jgn dok sibuk siti...( kalau minat beli je album, sudah laa...) jgn dok sibuk menteri gaduh pasal jambatan bengkok... ( lurus pun berapa kali hampa gi s'pore sebulan! ) Pasal AP pun takyah ( kalau sekadar pakai wira ngan kancil...) Takan la tak boleh bersatu lansung bab2 agama kita yang dah nak kena godam ngan yahudi ala Malaysia ni.. jgn sekadar nama je Muhammad, Abdullah, Ahmad, Omar, Ali, Osman, Abu Bakar, Shafie, Aishah, Khadijah, Adam, Isa, Musa, Harun dan nama nabi dan rasul kita, kalau Allah tanya " apa yang kamu telah buat sewaktu agama kamu dihina, dicaci, dipermainkan dan diancam oleh orang kafir" dan kita jawab " eh... tak perasan pulak..!, sebab hari tu mawi ngan siti ada gossip " Mari lah saudara ku kita bersatu, saya merayu pada yang bijak pandai, yang kaya, yang berpangkat, yang berpengaruh, yang bangsawan, yang belum kena sawan agar kita bersatu dlm hal ini pun jadilah.. gunakan lah apa2 kuasa yang dianugrahkan allah untuk kembali kepadanya..hal minyak lain kali, AP kemudian, jambatan bengkok tak layan, menteri gaduh.. depa cari makan..... Wassalam...

KAM: Peguam Kes Murtad Shazalina/Linda Choy (Ust Zulkefli Nordin), beliau telah memberi ceramah pada malam tadi di Surau As Sakinah, TTDI JAYA, Selangor tentang kumpulan kafir Artikel 11/IFC. Mereka ini (IFC) sedang bergiat untuk menghapuskan keistimewaan orang Islam di Malaysia, pihak Mahkamah Persekutuan hanya ada masa 6 minggu sahaja lagi untuk membuat keputusan sama ada meluluskan atau tidak. Kalau LULUS maka orang Islam dalam bahaya besar. Boleh hubungi Ust Zulkefli sendiri (0133998718) untuk penjelasan lebih lanjut, pihak peguam Muslim memberi penerangan tentang perkara ini. Sila sebarkan berita ini kepada semua orang Islam kerana isu ini amat serius... APAKAH PERANAN DAN TANGGUNGJAWAB KITA?? KITA HANYA ADA DUA PILIHAN..... TIDAK ADA 3 ATAU 4 PILIHAN.... 1) MENENTANG KUMPULAN PELAMPAU INI (KUMPULAN ARTIKEL 11 ) ATAU 2)MENYOKONG SECARA TERBUKA ATAU SECARA SENYAP (Dengan tidak membuat apa-apa) ATAU BERSEKONGKOL DENGAN KUMPULAN PELAMPAU INI. Kalau pilihan anda adalah 1, FORWARD kan e-mail ini kepada sesiapa sahaja yang ada di dalam mailing address anda. dan Kalau pilihan anda adalah 2, deletelah e-mail ini atau peramkan ia di dalam mailbox anda.

Itu lah isi kandungan email yang aku terima. Allahu akbar... Kawan2 semua.. Kita mesti buat sesuatu untuk masa depan zuriat kita...

http://myislamnetwork.net/portal/modules/content/index.php?id=8

Sabda Nabi Muhammad S.A.W. yang bermaksud; "Hari kiamat itu tidak akan datang selagi masih terdapat di muka bumi ini orang yang beriman kepada Allah S.W.T" (Sahih Muslim)

1 comment:

~ahni~ said...

Memang duduk kat mesia sekarang ni byk cabarannya