Friday, November 28, 2008

HAH!! Kan babah dah cakap!!!

Babah: Lari lagi! Lari lagi!! Berapa kali babah dah cakap, jangan lari2 dalam rumah! Nak lari2 kat padang, bukan dalam rumah!!! Paham dak?

Betty: Paham... (sambil teriak teresak2 dan sepupu2 dia pun bertabur melarikan diri)...

Babah naik angin... lagi... sebelum raya posa betty dah 'dushh' kat lantai rumah pengasuh... kali ni, sebelum raya haji dia dushh plak kat almari dalam bilik cik sue. Tu bukan apa, syok berlari dengan sepupu2 dia sampai lupa pesan babah... sakit dapat, babah tambah lagi dengan lecture yang pedas2... GERAMM... (dalam hati kesian... rasa macam nak nangis pun ada... sakit woo..!).


Adik dengan atoman kesayangannya... 1 tahun punya janji, kat miri mahal so, babah & ibu janji nak beli kat kampung. Ibu belikan sepit rambut untuk semua anak dara ni... berposing ler... Baby firzanah, ibu belikan puting untuk tidur lena... (tak lena pun...)


Last trip ke kangar kami bawa bersama along & angah. Kesian... mati kutu, so aku bawak la diorang pi main kat taman. 1 jam, non-stop budak2 ni bermain... aku yang letih... Tapi, kalau kat jitra lain pulak aktivitinya, dok ngadap pc ja... main game la, tengok video klip la, tengok kartun la... apa2 ja lah budak2 oii...

Kat bawah ni gambar2 kat miri yang kebetulan masih ada dalam kamera aku...

Gaya seorang gengster yang sedang menikmati burger yang dimasak oleh ketua gengster... malam tu saja dia makan 1 + 1/2 biji burger... babah kalau bab western + instant meals memang terer... memang anak babah...


Fesyen masa hari raya posa yang lepas... tajaan along zainab... kecuali kasut, itu ibu yang sponsor... babah sponsor apa ek? hehehe... cukup la tu, jangan membazir...

3 comments:

~akuni~ said...

Betty & Damiya dah potong rambut pendek ke? Rindu nyer, baju raya tu memang cute bangat!

Muhammad Azli Shukri said...

selamat hari raya..

Mama Hakimi said...

hai kim... along tukar link blog..

http://mamanayah-h.blogspot.com