Sunday, January 25, 2009

Busy... Busy... Busy...

Awal tahun, macam biasalah... walaupun babah ada sikit kurang beban tugas kat company, akan tetapi rutin yang dibuat sejak 6 tahun lalu mesti dikekalkan... kena ikut arahan larr... Kah kah kah! Dah nama pun 'makan gaji'...

Nak siapkan fail itu, fail ini, meeting itu, meeting ini, training itu, training ini... pergh... nak set kertas soalan... nak marking kerja bebudak... kesimpulannya... semua yang dibuat sia2 selagi bebudak tu sendiri tak sedar diri nak study for the sake of their own god d**n future... Performance last year PMR drop, maths drop... kena bom ler... sapa salah? Aku and team mate gak salah... Cakap banyak pun tak guna... Tapi aku puas hati dengan bebudak aku dari 3F, out of 32, 5 orang jer yang kantoi paper maths and 10 orang manage to pass all papers... yang leganya, bos aku dah transfer ke branch lain... terasa lapang dada buat sementara waktu sebelum datang bos baru...

La ni jam 12 tengah malam, tengah rancak aktiviti membakar dan meletupkan mercun kat miri ni... macam biasa... dah budaya kat sini... cakap banyak pun tak guna... bising bangat dong...!

Ok lah, mun kamek ada masa, sambung kelak...

4 comments:

empunya diri said...

hahah...
g0ng xi fa cai
h0n pa0 na lai ;")

~akuni~ said...

Kim tahu ka 'empunya diri' tu sapa?
Sapa lagi kalau bukan adik tutiah kita.....

IsQim said...

ooo... akan aku link kan "empunya diri"... hehehe

~akuni~ said...

Lega nyer 'singa lapag' tu dah kena transfer no... ada org komplen kot...